Woning en kantoor D&S /

Deze driegevelwoning gebouwd op een smal perceel telt 4 verdiepingen. Het terrein is sterk hellend en biedt een schitterend uitzicht over de stad. Er werd gekozen voor een strakke vorm die deels in de helling zit geschoven. De uitgangspunten bij het ontwerp waren: licht, ruimtelijkheid en openheid. De gesloten voorgevel fungeert als buffer tegen de straat. De achtergevel is volledig opengewerkt naar het landschap en de zon. In deze woning werden showroom en praktijk geschrankt: de ontvangstruimte met bibliotheek bevindt zich op het gelijkvloers en het tekenbureau met documentatieruimte op de tweede verdieping. De eventruimtes op het eerste verdiep en klein privevertrek met sanitair op -1 (niveau tuin). Op alle verdiepingen werden de technieken en bergingen samen met de verticale circulatie tegen de mandelige muur geplaatst. De vide naast de liftkoker zorgt voor een verticaal lichtaccent over de verschillende verdiepingen. Door de sobere vormgeving en het gebruik van warme materialen (recuperatie gevelsteen, ramen in afzelia, natuursteen, oude parket enz.) verkrijgt het gebouw een tijdloos karakter. Het interieur is zeer belangrijk omdat er vooral in wordt ontvangen, vergaderd en gecreëerd. Vaak gebeuren er fotoshoots.

Meer weten over dit project: livios, bouwservice.

Foto's

Details

status Voltooid Locatie Geraardsbergen
realistatie 2005 opp 320m2m²
klant e-peil K45

Filteren per categorie